Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Participa Xarxa de Parcs

Saber més sobre aquesta plataforma i els seus continguts

Què són els òrgans i espais estables de participació?

Són canals i òrgans d'interlocució estable entre la ciutadania i l'Administració. Es tracta de grups formats per membres d'un àmbit territorial o sectorial concret que es reuneixen periòdicament per compartir informació, consensuar visions i prendre decisions sobre el seu àmbit d'acció. A diferència dels processos, no tenen una data d’inici i final definits.

Els parcs de la Xarxa de Parcs compten amb diferents òrgans formals i espais estables de participació. Els òrgans formals de participació són els vinculats a la gestió general de cada parc. Es reuneixen, per regla general, dos cops l'any i n'hi ha de dos tipus:

.- Òrgans de direcció: marquen i aproven les línies d’acció i direcció dels parcs i en fan seguiment de la gestió. Reben el nom de Consell Coordinador, Assemblea General, Consell Plenari o Junta Rectora, segons els parcs. Constituïts per representants de les diferents administracions públiques amb competències específiques en aquest àmbit territorial garanteixen la participació i col·laboració en la gestió de l'espai

.- Òrgans de consulta: espais per compartir informació, emetre opinió, fer aportacions i seguiment de la gestió. Constituïdes pels representants d'entitats i col·lectius socials, econòmics, científics, culturals o conservacionistes interessats en la gestió de l'espai natural, reben el nom de Comissions Consultives o Assemblees d'entitats, segons els parcs.

El Parc Natural del Montseny també compta amb un Comitè Científic. Conformat per persones expertes de centres de recerca i universitats, assessora en els àmbits de la recerca i la gestió dels valors patrimonials del Parc Natural.

A banda d’aquests òrgans formals, els parcs signataris de la Carta Europea de Turisme Sostenible compten amb un Fòrum amb representants de les administracions competents i empreses relacionades amb el sector turístic. L’objectiu és consensuar i desplegar de manera coordinada una estratègia de desenvolupament turístic sostenible i respectuós amb els valors patrimonials dels parcs.

En aquesta plataforma pots conèixer quins són, així com les seves funcions i qui en forma part. També pots consultar la seva activitat i deliberacions

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir